Contactloze kranen, een slimme keuze

Contactloze kranen, een slimme keuze

Contactloze kranen, je komt ze steeds vaker tegen in toiletruimtes. De vraag naar contactloze oplossingen is dan ook enorm gestegen. Dit is niet vreemd want hygiëne is vandaag de dag ontzettend belangrijk. Een ieder is ervan bewust dat een enkele aanraking al ziektekiemen kan overbrengen. Contactloze kranen spelen een belangrijke rol bij handhygiëne.  

Contactloze kranen in huis
Je ziet contactloze kranen al volop bij bedrijven en bij sanitaire ruimtes waar veel mensen gebruik van maken. Daarnaast stijgt de populariteit van contactloze kranen in huis. Het heeft dan ook meerdere voordelen waardoor het een slimme keuze is. Een contactloze kraan zorgt voor betere hygiëne maar het heeft ook een precieze bediening, is waterbesparend en gebruiksvriendelijk voor jong en oud.

Precieze bediening
De kranen zijn voorzien van een bewegingssensor, de sensor detecteert handbewegingen binnen een specifiek gebied. Het zorgt ervoor dat het water alleen gaat stromen wanneer dat nodig is. Detecteert de sensor geen beweging meer, dan schakelt de straal zich automatisch uit na een bepaalde tijd.   

Gebruiksvriendelijk
Jong en oud kan een contactloze kraan bedienen. Of het nu gaat om kleine kinderen, ouderen of iemand met een handicap. Een handbeweging voor de sensor langs, is al voldoende. De kraan stopt ook automatisch waardoor waterverspilling door bijvoorbeeld het vergeten dicht te draaien van de kraan tot het verleden behoort.

Je hoeft de kraan niet aan te raken, ideaal bij vieze handen van het koken of tuinieren. Doordat je de kraan niet aanraakt, blijft het kraanoppervlak langer schoon dan een gewone kraan. Dus dat betekent minder schoonmaakwerk, altijd fijn!

Waterbesparing
De contactloze kraan heeft een precieze bediening waardoor het water alleen stroomt wanneer het nodig is. Bijkomstig voordeel is dat het zorgt voor water- en energiebesparing, dit scheelt weer in de kosten.

Kranen en bedieningspanelen
Bij Versan Adviescentrum zijn diverse stijlvolle contactloze kranen verkrijgbaar. Naast contactloze kranen hebben we ook contactloze bedieningspanelen voor toiletten en urinoirs in ons assortiment. Prachtige, hygiënische oplossingen voor in je badkamer of toiletruimte.

             

Meer Versan Blog