Het (t)huis van de toekomst

Domotica

We kunnen een huis nog zo mooi bouwen, verbouwen en inrichten; het woongenot is pas écht compleet als we gebruik maken van de nieuwste technologie. Een slim huis kan volledig worden afgestemd op de persoonlijke wensen van de eigenaar als het gaat om luxe, comfort, zorg, veiligheid en energiebesparing.

Smart Home van Van der Sluis Technische Bedrijven maakt het allemaal mogelijk. Deze universele en onafhankelijke vorm van domotica voor bestaande en nieuwbouwwoningen stemt een huis volledig af op de persoonlijke woonwensen van de eigenaar. Het systeem is snel, draadloos, flexibel uitbreidbaar en eenvoudig in het gebruik. Het Smart Home bestaat uit drie componenten die het mogelijk maken om gebruik te maken van verschillende pakketten.

Drie componenten, één totaaloplossing

Smart Home bestaat uit een drietal componenten die samen een totaaloplossing bieden. Met de Gateway, de Cloud en de App wordt alles in huis eenvoudig geregeld.

Gateway

De Gateway is het centrale meet- en regelsysteem in de woning waarop de technische installaties worden aangesloten. De Gateway biedt uitgebreide domotica mogelijkheden die bijdragen aan meer comfort en veiligheid, een betere beveiliging, het automatisch besparen van energie, een gezond binnenklimaat en het levensloopbestendig maken van woningen. De domotica werkt op basis van veilige, draadloze Z-Wave sensortechnologie, is flexibel uitbreidbaar en kan waar nodig communiceren met andere technologieën zoals LoRa, ModBus, OpenTherm, Wireless M-Bus en Dali.

Cloud

De Gateway staat in verbinding met de Cloud waardoor het monitoren van woningen wordt gecentraliseerd. De Cloud biedt dataopslag ten behoeve van rapportages en real-time dataverwerking. De status van woningen en hun installaties kan hierdoor centraal worden gemonitord via een service portal. Bewoners krijgen de voor hen relevante informatie en inzichten in hun energieverbruik via de web portal. Ook vormt de dataopslag in de Cloud de bron voor uiteenlopende rapportages en analyses. Woningen kunnen real-time worden gemonitord en er worden notificaties en alarmeringen gegenereerd. Hierdoor is proactief beheer van de woning en onderhoud van de installaties mogelijk. 
Beheer- en onderhoudsorganisaties kunnen hun werkzaamheden just-in-time plannen en actief reageren op storingen of calamiteiten zoals brand of inbraak. Op deze manier kan een hogere en bredere service richting bewoners worden aangeboden.

vdSluis

SMART HOME APP

Met behulp van de Smart Home App zijn de bewoners altijd en overal in control over alles wat er in hun woning gebeurt. De Smart Home App informeert de bewoner direct via notificaties en alarmmeldingen bij inbraak, brand of waterlekkage en geeft informatie over energieverbruik en eigen energieopwekking.

Doordat met een en dezelfde Smart Home App alle domotica functionaliteit kan worden ontsloten, ontstaat er een uniforme en eenvoudig te gebruiken methodiek die de bewoner zich eigen kan maken. Het geeft het gevoel zelf de controle te hebben, een veilige woning te hebben en van extra comfort te genieten. Energie besparen gaat hiermee bovendien automatisch.

De Smart Home App voorziet onder meer in lifestyles. De aanduiding Home, Away of Sleep geeft aan waar de bewoners zijn en waar ze behoefte aan hebben. Hieraan kunnen verschillende intelligente en energiebesparende acties worden gekoppeld. Wie bijvoorbeeld de deur uit gaat, activeert met een druk op de knop de lifestyle Away. Hiermee gaat alle verlichting automatisch uit, de verwarming omlaag, de ramen dicht, deuren op slot en het alarm wordt geactiveerd.

SMART HOME PAKKETTEN

Smart Home bestaat uit drie pakketten:

 •    energiebesparing met Smart Home Inzicht/Monitoring
 •    het comfort van Smart Home Domotica (Basis)
 •    de veiligheid van Smart Home Veilig
Of ga meteen voor een totaaloplossing om een huis voor 100% eigen te maken.

vdSluis

Smart Home Inzicht/Monitoring

De zonnepanelen, de slimme meter en de cv-ketel. Met Smart Home Inzicht/Monitoring is de basis infrastructuur aangelegd om inzicht te hebben in de energieopwekking en het -verbruik. Maar daar blijft het niet bij. Smart Home is namelijk het enige systeem dat huisautomatisering combineert met monitoring. Met het Dashboard heeft de serviceafdeling van Van der Sluis Technische Bedrijven inzicht in de werking van het systeem en wordt duidelijk of de installatie opereert naar verwachting. Hiermee kan een eventuele storing soms al worden verholpen, voordat de eigenaar zelf weet dat er een storing is.

Het pakket Smart Home Inzicht/Monitoring omvat:

 • Een Smart Home Gateway
 • Een Omnik integratie
 • Een Opentherm ketel integratie
 • De activatiekosten voor Inzicht en Monitoring

 

Indien er niet aansluitend gekozen wordt voor Smart Home Domotica (Basis), dan is de draadloze infrastructuur niet optimaal en wordt geadviseerd om de Omnik aansluiting en de Opentherm aansluiting bedraad aan te sluiten naar de Gateway in de meterkast.
(De bedrade toepassing voor de cv-ketel is geen standaardproduct en dient specifiek bij bestelling aangegeven te worden.)

Indien bij oplevering van de woning reeds voor Smart Home Domotica (Basis) is gekozen, dan kunnen kosten worden bespaard door de Omnik omvormer en de CV ketel draadloos te koppelen met de Gateway.
De bewoner krijgt met de Smart Home App (Android of iOS) inzicht in het energieverbruik, bedient de thermostaat op afstand en bespaart eenvoudig energie door de thermostaat te verlagen bij afwezigheid.


vdSluis

Smart Home Domotica (Basis)

Verlichting, zonwering of verwarming. Met behulp van een draadloze infrastructuur van zenders/ontvangers is dit alles met Smart Home Domotica te bedienen via de App op de smartphone. Gewoon thuis op de bank of tijdens een vakantie aan de andere kant van de wereld.

Smart Home Domotica (Basis) biedt naast een optimale draadloze infrastructuur extra functionaliteit aan de bewoner. Zo is elk lichtpunt met de Smart Home App bedienbaar, maar ook automatisch schakelbaar.

Enkele praktijkvoorbeelden:

 • Het thuis en op afstand bedienen van verlichting met de Smart Home App
 • Het uitschakelen van alle verlichting met één druk op de App
 • Een aanwezigheidssimulatie bij afwezigheid
 • Het gedimmed aanzetten van toilet routeverlichting

 

Optioneel wordt in dit pakket ook een knop bij de deur aangeboden, zodat met één handeling alle verlichting wordt uitgeschakeld en de ingestelde temperatuur op de thermostaat automatisch wordt verlaagd


vdSluis

Smart Home Veilig

Bewoners en hun eigendommen zijn in goede handen met Smart Home Veilig. Rookmelders, deursensoren, toegangspanelen en bewegingsmelders zijn 24 uur per dag alert en sturen een App-melding in geval van nood. Zo kan snel worden ingegrepen als dat nodig is.

Smart Home Veiligheid

Smart Home Veiligheid biedt draadloze rookmelders en slimme diensten daar omheen.
Elke rookmelder wordt separaat gemonitord, maar de rookmelders zijn, volgens de normen, aan elkaar gekoppeld om zodoende door de hele woning alarm te slaan bij rookmelding.

Tevens biedt Smart Home diensten rondom rookmelders, zoals:

 • Verlichting automatisch inschakelen bij rookmelding
 • Notificatie op de App bij rookmelding
 • Mogelijkheid tot automatische doormelding bij langdurige afwezigheid
 • De sirenes van de rookmelders ook toepassen bij inbraakalarm

 

Smart Home Beveiliging

Smart Home Beveiliging biedt draadloze deursensoren en bewegingsmelders om zowel in de woning als op de Smart Home App melding te geven indien er wordt ingebroken.
Tevens is er (optioneel) een eenvoudig toegangspaneel waarmee de beveiliging met een RFID Tag (aan de sleutelbos) kan worden geactiveerd. Bij het activeren van de beveiliging wordt ook hier automatisch energie bespaard door de thermostaat te verlagen en de verlichting uit te schakelen.

Meer Installatietechniek

Utiliteit

Voor alle denkbare E- en W-installaties kunt u bij ons terecht voor advies, ontwerp, installatie en onderhoud. Of het nu gaat om een kinderdagverblijf of...

Beheer & Onderhoud

Van der Sluis Technische bedrijven zorgt voor E- en W-installaties in de woningbouw en utiliteitsbouw. Maar dat betekent niet dat wij de deur achter ons...

Versan

Het Versan Adviescentrum is een initiatief van Van der Sluis Technische Bedrijven. Iedereen wil zich graag comfortabel voelen in zijn of haar eigen woonomgeving. Daarom...

LIV

Wie een huis laat bouwen of renoveren en echt een compleet beeld wil van hoe het er in de toekomst uit zal zien, kan een...

Woningbouw

De eisen die we stellen aan een woning worden alsmaar hoger en Van der Sluis Installatietechniek weet dat als geen ander. Van een eenvoudig lichtknopje...

Renovatie

Als bedrijf van bijna vijfentachtig jaar oud weten we bij Van der Sluis Technische Bedrijven dat de installaties waar we ooit zo trots op waren...

BIM

Samen komen we verder en daarom werkt Van der Sluis Technische Bedrijven graag samen met andere partijen. Het werken met BIM is hier een voorbeeld...

Leveringsvoorwaarden

Download hier onze algemene leveringsvoorwaarden (ALIB 2024). Download hier onze Algemene Voorwaarden voor Installatiewerk voor consumenten.

Duurzaam wonen

Binnenkort verhuist u naar een nieuwe woning. U bent waarschijnlijk druk met het interieur, een keuken en de tuin, maar heeft u al gedacht aan...

CV ketel onderhoud

Gasgestookte apparatuur zoals uw CV ketel of warmwatertoestel dient regelmatig gecontroleerd te worden op een goede werking en veiligheid. Goed onderhoud voorkomt niet alleen onverwachte...