Tuin- en akkerbouw

Tuin- en akkerbouw

Tijd besparen en het fysieke werk verlichten. Wie wil dat nu niet. Onze eigenbouwmachines binnen de tuin- en akkerbouw maken het waar. Grond bemesten is bijvoorbeeld een flinke klus, ook in een kas. Daarvoor hebben wij een oplossing; de automatische korrelstrooier. Of u of uw medewerkers moeten het onkruid wieden, bij een grootte oppervlakte is ergonomisch werken dan wel gewenst. Maak gebruik van een wiedbed, geschikt voor meerdere personen. Zelfrijdend of gedragen, de keuze is aan u. 

Een overzicht van onze eigenbouw machines voor in de tuin- en akkerbouw, vindt u hieronder.  

Compoststrooier

Glastuinbouw 

De compoststrooier VDS-A is speciaal ontwikkeld voor het strooien van compost in de (glas)tuinbouw. Met de compoststrooier van Van der Sluis Agri is het mogelijk om links of rechts te lossen. Rijdt het vooruit, dan lost het de compost naar rechts en rijdt het achteruit dan lost het naar links. De strooier is zelfrijdend over verwarmingsbuizen, waarbij we rekening houden met de afstand tussen de buizen. De exacte dosering is af te stemmen aan de hand van de rijsnelheid. Het is mogelijk om de snelheid in te stellen via het besturingssysteem.

Het inzetten van een compoststrooier bespaart tijd en fysieke arbeid.

Bekijk alle specificaties > Maatwerk is in overleg mogelijk. 

 Details compoststrooier VDS-A type BA 55 

Zelfrijdend wiedbed

Met het elektrisch aangedreven wiedbed van Van der Sluis Agri, is het mogelijk om zonder hulp van een trekker over de velden te rijden. Het zelfrijdend wiedbed is voorzien van accu's, deze laden op door middel van de bevestigde zonnepanelen. Gedurende de dag ontlaadt de accu door het gebruik. Door de vele zonuren tijdens de zomerdagen zijn de accu's de volgende ochtend altijd weer volgeladen. 

Het zelfrijdend wiedbed is volledig instelbaar, waardoor ergonomisch werken mogelijk is.  

De onderstaande onderdelen zijn instelbaar: 

 • Spoorbreedte
 • Ligbed afstand
 • Hoogte van het ligbed

Uitvoering

Het zelfrijdend wiedbed is standaard voorzien van zes ligbedden. De buitenste liggenbedden zijn eenvoudig opklapbaar of te demonteren. Om het wiedbed te transporteren is het voorzien van een aankoppelpunt. 

Het zelfrijdend wiedbed is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Daarnaast is maatwerk mogelijk om voor iedere situatie de beste oplossing te bieden. 

Prijs op aanvraag. 

Gedragen wiedbed

Met behulp van een trekker kunt u een gedragen wiedbed inzetten. Het wiedbed is te bevestigen aan de hef van de trekker, zowel voor en achter.
Het gedragen wiedbed van Van der Sluis Agri is een 4 - 6 persoonsuitvoering. 

Bekijk hier de specificaties + prijzen > 

 

Korrelstrooier

Het bemesten van uw grond is geen gemakkelijke klus. Fysiek zwaar en tijdrovend. Daarom heeft Van der Sluis Agri de buisrailwagen gemodificeerd tot automatische korrelstrooier. De korrelstrooier is te verplaatsen over bestaande verwarmingsbuizen door middel van een elektrische aandrijving. Wanneer de korrelstrooier voorzien is van een 125 liter strooibak, dan kunt u hiermee circa 1,5 hectare bemesten per dag. Daarnaast heeft de strooier een instelbare strooirichting en strooisnelheid, hierdoor is hij geschikt voor vrijwel elke kas. 

Kenmerken

 • Instelbare strooirichting en snelheid
 • Levering met CE certificaat
 • 24 Volt/110 Ampère accu
 • 125 Liter strooibak
 • 1,5 Hectare per dag strooicapaciteit
 • 24V Elektrische aandrijving Slootschot

Met deze robuuste slootschot is het zeer eenvoudig om het waterpeil in een sloot vast te houden. Dit levert een voordeel op tijdens het beregenen van het land. Het schot is voorzien van twee gaten.

Op gat nummer één kan eenvoudig een PVC ‘niveau buis’ gemonteerd worden waarmee de hoogte van het waterpeil bepaald kan worden.
Op gat nummer twee zit een ontlastklep. Hiermee is het mogelijk om de sloot weer leeg te laten lopen na het beregenen.

Kenmerken

 • 3 meter breed en 1,5 meter hoog
 • Gat waar een niveaubuis op gemonteerd kan worden
 • Ontlastklep om het verzamelde water weer weg te laten lopen
 • 5mm dik gegalvaniseerd staal

Prijs op aanvraag

   

Meer Agri