Over ons

Over ons

Een sterke en betrouwbare partner voor elk integraal en duurzaam bouwproces. Dat is Van der Sluis Technische Bedrijven. De ruim 85 jaar oude onderneming heeft door de jaren heen een bijdrage geleverd aan de bouw of renovatie van woningen, bedrijven, instellingen, fabrieken en agrarische bedrijven. De terreinen waarop het bedrijf actief is, zijn dus uiteenlopend, maar Van der Sluis Technische Bedrijven biedt dan ook een brede bundeling van techniek. Onder de overkoepelende naam Van der Sluis Technische Bedrijven vallen drie bedrijfsonderdelen:

  • Installatietechniek (Van der Sluis Woningbouw, Van der Sluis Renovatie, Van der Sluis Utiliteit, Van der Sluis Beheer & Onderhoud en Versan)
  • Constructie (Van der Sluis Constructie)
  • Agri (Van der Sluis Agri)


De bedrijfsonderdelen hebben elk hun eigen specifieke, technische kennis in huis, maar ze hebben ook veel met elkaar gemeen. Ze bieden stuk voor stuk betrouwbaarheid, deskundigheid en kwaliteit. Een combinatie die steevast leidt tot succes.

Historie

“Doe het werk goed, binnen de gestelde levertijd en gebruik goed materiaal.”

Met deze no-nonsense filosofie startte L.M. van der Sluis in 1934 een wagenmakerij in Genemuiden. Het was crisistijd, maar toch groeide het bedrijf gestaag uit tot een volwaardig metaalconstructiebedrijf. Hoe? Door consequent vast te houden aan zijn filosofie. Toen L.M. van der Sluis zich in 1973 uit het bedrijf terugtrok, kon hij met tevredenheid terugkijken op een geslaagde en arbeidzame periode.

Maar hiermee was de geschiedenis van het familiebedrijf nog niet ten einde. De broers Cees en Henk van der Sluis namen het stokje van hun vader over. Zij zetten het bedrijf voort onder dezelfde naam en voegden daar nieuwe bedrijfstakken aan toe. Loodgieterswerk, verwarming, landbouwmachines en metaalconstructies; de gebroeders Van der Sluis voelden zich op vele werkterreinen thuis. Het brede pakket aan werkzaamheden maakte het echter wel noodzakelijk om het bedrijf opnieuw in te richten en zo ontstond in 1977 L.M. van der Sluis Holding B.V. met werkmaatschappijen voor de vier bedrijfstakken. Toen de onderneming zich ook ging bezighouden met electra, werd hier nog een vijfde werkmaatschappij aan toegevoegd. 

Tegenwoordig kennen we de oude onderneming als Van der Sluis Technische Bedrijven en heeft ook de derde generatie zijn entree gemaakt in het familiebedrijf. René van der Sluis maakt sinds 1996 deel uit van de directie van L.M. van der Sluis Holding B.V., waarmee het bedrijf de pijlers voor een slagvaardige, solide en toekomstgerichte onderneming stevig verankert. Vanaf 1 februari 2016 hebben de heren Cees en Henk van der Sluis, de L.M. van der Sluis Holding B.V. overgedragen aan René van der Sluis. 

Anno 2020 is Van der Sluis Technische Bedrijven actief met de werkmaatschappijen:
Van der Sluis Woningbouw B.V.
Van der Sluis Renovatie B.V.
Van der Sluis Utiliteit B.V.
Van der Sluis Beheer & Onderhoud B.V.
Versan B.V. 
Boer & Van Veen B.V.
Van der Sluis Constructie B.V. 
Van der Sluis Agri B.V. 

Van der Sluis Technische Bedrijven is nog altijd gevestigd aan de Kamperzeedijk in Genemuiden. Daarnaast is het uitgebreid met locaties in Kampen voor de werkmaatschappijen Van der Sluis Constructie B.V., Van der Sluis Renovatie B.V., Boer & Van Veen B.V. en heeft Van der Sluis Agri B.V. een tweede vestiging in Ens. Vanuit de betreffende vestigingen wordt het hele werkgebied boven de Nederlandse rivieren snel en vakkundig bediend.

Van der Sluis Technische Bedrijven biedt dagelijks werk aan circa zevenhonderd mensen.

Kwaliteit

Van der Sluis Technische Bedrijven heeft de afgelopen decennia een goede reputatie opgebouwd als het gaat om deskundigheid, ervaring en kwaliteit. Deze reputatie is te danken aan de bijzondere manier van werken: adviessturen (dus prijs gegarandeerd) en de integrale aanpak zijn de basis voor alle bedrijfsprocessen. Op deze manier garanderen wij hoge kwaliteit bij de toepassing van innovatieve en duurzame oplossingen.

Om die kwaliteit niet alleen voelbaar, maar ook meetbaar te maken, zijn de Van der Sluis Technische Bedrijven gecertificeerd volgens verschillende normen. De belangrijkste daarvan zijn de VCA (Veiligheid Checklist Aannemers), CO-vrij, de ISO-normering 9001 en de certificatieregeling BRL 6000. Door aan deze normen te (blijven) voldoen, is het mogelijk om de kwaliteit en de aandacht voor veiligheid, gezondheid en milieu op een hoog niveau te brengen en te houden.

Specialisatie

Een project met goed gevolg afronden is één ding. Hóe je dat doet, is een tweede. Op de weg die loopt van een eerste plan naar de uiteindelijke oplevering liggen immers vaak vele obstakels. Obstakels die leiden tot vertraging of onnodige kosten, maar die ook vermeden kunnen worden. Dat kan door gebruik te maken van eigentijdse methodieken als ketenintegratie, Lean-thinking en BIM. Redelijk nieuwe werkmethodieken waarvan veel betrokken partijen inmiddels de voordelen zien, maar die nog niet overal worden omarmd. Van der Sluis Technische Bedrijven doet dat wel. Waarom? Omdat samenwerking tussen alle bij een project betrokken partijen leidt tot kostenreductie, tijdwinst en een kwalitatief beter product met een tevreden klant als resultaat.