Over ons

Jouw partner
voor duurzame oplossingen

Elke dag werken ruim 700 mensen voor ons familiebedrijf aan vakmanschap ‘voor het leven’. Wij zijn actief in de techniek sinds 1934. En bieden duurzame maatwerkoplossingen in installatietechniek, constructie, plaatbewerking en voor de agrarische sector. We werken voor de gebruikers van nu én voor toekomstige generaties.

Vakmanschap voor het leven

Vandaag begint de toekomst. “Met een goed idee voor ogen, ambacht en het juiste gereedschap, vorm je de mooiste dingen.”
Start film
De kern van Van der Sluis

Onze waarden

Samenwerken vanuit onze gedeelde kernwaarden, dat vinden we belangrijk bij Van der Sluis.

Betrouwbaarheid

Wij komen onze afspraken na, staan voor ons werk en houden ons aan geldende wet- en regelgeving.

Kwaliteit

Wij doen ons werk goed, binnen de gestelde tijd en met de juiste materialen. Wij zijn vakbekwaam en gecertificeerd.

Betrokkenheid

We willen weten wat je beweegt. We zijn betrokken bij de wereld om ons heen. Bij de maatschappelijke thema’s waar we aan bijdragen. En bij de mensen met wie we samenwerken.

Toekomstgerichtheid

We werken met aandacht voor mens, milieu en maatschappij. Wij denken in kansen en blijven vernieuwen. Daarom investeren wij ook in de ontwikkeling van onze medewerkers.

Respectvol

Wij geven respect en wij vragen respect. Dat betekent ook met zorg met mensen en middelen omgaan. Wij behandelen iedere opdracht met evenveel aandacht.

Onze geschiedenis

Van de start in 1934 tot waar we nu staan. Bekijk de hoogtepunten uit onze rijke geschiedenis.

1934

Leinders van der Sluis start smederij/wagenmakerij

“Doe het werk goed, binnen de gestelde levertijd en gebruik goed materiaal.” Met deze no-nonsense filosofie startte Leinders (L.M.) van der Sluis in 1934 een wagenmakerij in Genemuiden. Het was crisistijd, maar toch groeide het bedrijf gestaag uit tot een volwaardig metaalconstructiebedrijf. Hoe? Door consequent vast te houden aan zijn filosofie. Toen Leinders zich in 1973 uit het bedrijf terugtrok, kon hij met tevredenheid terugkijken op een geslaagde periode.

1973

Zoons Cees en Henk nemen het stokje over

De broers Cees en Henk van der Sluis volgen hun vader op. Zij zetten het bedrijf voort onder dezelfde naam en voegden daar nieuwe bedrijfstakken aan toe. Loodgieterswerk, verwarming, landbouwmachines en metaalconstructies.

1977

Van der Sluis Holding wordt opgericht

Door het brede pakket aan werkzaamheden werd het bedrijf opnieuw ingericht. Zo ontstond in 1977 L.M. van der Sluis Holding B.V. met werkmaatschappijen voor de vier bedrijfstakken. Toen de onderneming zich ook ging bezighouden met elektra, werd hier nog een vijfde werkmaatschappij aan toegevoegd.

1996

Derde generatie aan het roer

Tegenwoordig kennen we de oude onderneming als ‘Van der Sluis Technische Bedrijven’ en heeft ook de derde generatie zijn entree gemaakt in het familiebedrijf. René van der Sluis maakt sinds 1996 deel uit van de directie. En sinds 1 februari 2016 hebben de heren Cees en Henk van der Sluis de L.M. van der Sluis Holding B.V. overgedragen aan René.

2019

Opening van Porta Futurum

Dat de pijlers voor een slagvaardige, solide en toekomstgerichte onderneming stevig verankerd zijn bij Van der Sluis, bewijst Porta Futurum. Op 5 juni 2019, exact 85 jaar na de oprichting, werd het nieuwe pand voor Van der Sluis Constructie in Kampen geopend. Daar zijn we super trots op! Porta Futurum is voorzien van de modernste technologieën, nieuwste machines en heeft een GPR-score van maar liefst 8,5!

2024

Ons 90-jarig jubileum

In 2024 vieren wij bij Van der Sluis ons 90-jarige jubileum. Een bijzondere mijlpaal in de rijke geschiedenis van Van der Sluis.

En we zijn nog lang niet klaar! We blijven doorontwikkelen. Wil je ook werken bij ons familiebedrijf en voorlopen in techniek? Bekijk de mogelijkheden van werken bij Van der Sluis.

“Ik vind het belangrijk dat iedereen zich verbonden voelt met ons familiebedrijf. Alleen ga je misschien sneller, maar samen kom je verder. Die filosofie heeft ons bedrijf groot gemaakt.”

René van der Sluis - DGA Van der Sluis Technische bedrijven

Onze visie en ambities

Efficiënt samenwerken

Een project goed afronden is één ding. Hóe je dat doet, is een tweede. Door gebruik te maken van methodieken als ketenintegratie, Lean-thinking en BIM, werken alle betrokken partijen bij een project beter samen. En dat leidt tot kostenreductie, tijdwinst en een kwalitatief beter product. Met een tevreden klant als resultaat.

Sociale werkgever

Als werkgever hechten we veel waarde aan het welzijn van onze medewerkers. We zetten ons in voor veilige en prettige werkplekken waarbij mensen zich kunnen blijven ontwikkelen. Maar we voelen ons niet alleen betrokken met onze medewerkers, maar ook met de samenleving. Daarom ondersteunen we verschillende maatschappelijke en lokale initiatieven voor een langere periode. Zo kunnen we meer betekenen voor mooie projecten en doelen.

Duurzaam ondernemen

Hoe kunnen we samen steeds langer met onze producten en diensten omgaan? Naast de energietransitie is de overgang naar een circulaire bouweconomie de grootste opgave voor ons. Zoveel mogelijk hergebruiken, innovatief materieel leveren en ontwikkelen, renoveren en onderhouden, maar ook duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers zijn voor ons belangrijk.

Het delen van onze kennis en netwerken hoort daarbij. Wij zijn dan ook partner van Duurzaam Gebouwd, hét landelijke integrale kennisplatform voor beslissers binnen de bouw- en vastgoedsector op het gebied van duurzaamheid.