Veehouderijtechniek

Veehouderijtechniek

De kwaliteit van een stal heeft veel invloed op het welzijn en de duurzaamheid van uw veestapel. Een optimaal klimaat, comfortabele ligplaatsen, goed beloopbare vloeren, voldoende voerplaatsen en fris water zijn van groot belang. Van der Sluis Agri bestaat al sinds 1977 en we durven inmiddels wel te stellen dat wij weten wat dieren nodig hebben om gezond en stressvrij te leven, met een betere productie en een langere levensverwachting als resultaat.

Van der Sluis Agri heeft alles in huis voor een optimale stal. Mede door de samenwerking met een aantal toonaangevende merken/leveranciers, bieden wij een uitgekiend totaalpakket op het gebied van voersystemen, automatisering, melksystemen, stalinrichting, boxbedekking, drinkwatersystemen en ventilatiesystemen.

Daarnaast maken wij het mogelijk dat u, met de bijbehorende mestverwerkingsproducten, schoon en hygiënisch produceert. Van een kleine aanpassing tot complete nieuwbouw: Van der Sluis Agri is uw gedegen partner van plan tot praktijk.

Leverancier van:

 • DeLaval
 • Spinder
 • AirKoe
 • Hanskamp

DeLaval melkwinning

Alles in uw bedrijf draait om het rendabel produceren van kwaliteitsmelk. Dat lukt alleen als u een groot aantal zaken bewaakt en bijstuurt. Hoe is het met de gezondheid van uw veestapel? Verloopt de tussenkalftijd naar tevredenheid? Kan een verdere automatisering in melken en voeren uw resultaten verbeteren? Deze vragen staan bij u elke dag centraal. 

Op deze vragen geeft Van der Sluis Agri u een professioneel en ondersteunend antwoord. Ons advies is deskundig én gericht op het oplossen van knelpunten in uw bedrijfsvoering. Ingrijpende beslissingen brengen wij voor u terug tot de essentie. Toegespitst op uw specifieke situatie. Heeft u een traditionele melkstal, waarbij u als melker de koeien op een efficiënte, professionele wijze zelf melkt? En kiest u nu voor de arbeidsverlichting en flexibiliteit die automatisch melken u biedt? Van der Sluis Agri helpt u bij het maken van de keuze voor het juiste melksysteem, dat naadloos aansluit op uw situatie. Hiertoe is Van der Sluis Agri al ruim vijftig jaar dealer van DeLaval melkmachines, marktleider op dit vakgebied. Op basis van deze ervaring en kennis kunnen wij u een goed advies geven. DeLaval heeft immers niet alleen een breed aanbod van traditionele melksystemen, ook is zij ’s werelds grootste melkrobotproducent.

Een greep uit ons leveringsprogramma:

 • DeLaval melkwinningstechniek
 • DeLaval melkkoeltechniek
 • DeLaval kalverdrinkautomaat
 • DeLaval kracht - ruwvoersystemen
 • DeLaval voercomputers en vijzels
 • DeLaval stalverlichting

Bekijk de producten en systemen van DeLaval

Spinder stalinrichting

Ook u weet het: huisvesting is bepalend voor het welzijn en de duurzaamheid van uw veestapel. Een optimaal klimaat, comfortabele ligplaatsen, goed beloopbare vloeren, voldoende voerplaatsen en fris water zijn van groot belang. Deze factoren samen houden uw dieren gezond en stressvrij. Het resultaat? Een betere productie en langere levensverwachting. Mede door de samenwerking met Spinder, biedt Van der Sluis Agri u een uitgekiend totaalpakket op het gebied van voersystemen, automatisering, stalinrichting, boxbedekking, drinkwater- en ventilatiesystemen. Van der Sluis Agri levert al meer dan dertig jaar het grote assortiment van Spinder, een specialist op dit terrein. Aanvullend maken wij het mogelijk dat u, met de bijbehorende mestverwerkingsproducten, schoon en hygiënisch produceert. Of het nu gaat om een kleine aanpassing of om nieuwbouw: Van der Sluis Agri is uw gedegen partner van plan tot praktijk. Van goed advies, de uitwerking van een plan tot en met verkoop, installatie en begeleiding!

Een greep uit ons leveringsprogramma:

 • Spinder stalinrichting en boxbedekking
 • Spinder roosterschuiven en mestmixers

Bekijk de producten en systemen van Spinder

Stalventilatie

Goede stalventilatie is van groot belang voor uw vee. In een stal met veel dieren wordt het zonder een goede ventilatie snel benauwd, vochtig en warm. Door juiste ventilatie worden schadelijke gassen in de stal snel afgevoerd. Ook zullen de luchtvochtigheid en temperatuur in de stal dalen, waardoor een fris en droog stalmilieu ontstaat. Dit zorgt ervoor dat de ziektedruk afneemt en het dierwelzijn toeneemt. 

Natuurlijke ventilatie

Van der Sluis Agri is dealer van Airkoe. Stalgordijnen van Airkoe zijn zeer geschikt als ventilatiesysteem voor het sturen van de luchtstromen via de zijkanten van de stallen. Er is een zeer ruime keuze in soorten zeil, dichtheid en kleur. In de loop der jaren is het assortiment steeds breder geworden waardoor Airkoe voor elke situatie een passende oplossing kan bieden. Zowel vaste als ook regelbare uitvoeringen, met of zonder vogelgaas of windbreekgaas. De regelbare uitvoeringen kunnen handmatig of geheel volautomatisch, afhankelijk van de weersomstandigheden geopend en gesloten worden. Alle uitvoeringen worden op maat gemaakt naar de wensen van de opdrachtgever, volkomen aangepast aan de constructie van het gebouw. Het gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen, in combinatie met vakkundige montage, garandeert een strak en robuust systeem dat bestand is tegen hoge windsnelheden. Hierdoor behoort Airkoe tot de leidinggevende top, zowel bij industriële als bij agrarische projecten. 

Bekijk de stalgordijnen

Mechanische ventilatie

Ondanks goede natuurlijke ventilatie zijn er van die dagen met windstil weer dat de temperatuur in de stal flink kan oplopen, waardoor de koeien het ook erg warm krijgen. Boven de 22°C verminderen de koeien hun voedselopname met als gevolg dat de melkproductie vermindert. Bij temperaturen boven de 25°C kost het de koeien extra energie om de lichaamswarmte af te voeren. 

Uit onderzoek blijkt dat een luchtstroom met een snelheid van 2-3 meter per seconde ervoor zorgt dat koeien gemakkelijker een comfortabele temperatuur kunnen behouden. De DeLaval ventilatoren zorgen ervoor dat de lucht rondom de koeien continu in beweging blijft, waardoor hittestress wordt voorkomen en de melkproductie toeneemt. De aansturing kan handmatig worden bediend, maar ook volautomatisch, frequentie gestuurd.

Vooral op die windstille, warme dagen merkt u hoe belangrijk de verkoelende bries van mechanische ventilatie kan zijn, vaak ook ter ondersteuning van de natuurlijke ventilatie. Een bijkomend voordeel is dat de koeien minder last hebben van vliegen.

Bekijk de producten en systemen van DeLaval

Service & onderhoud

De aankoop van een nieuwe machine is voor ons niet het eindstation. Uw machines en systemen mogen immers nooit falen, omdat dit de realisatie van de bedrijfsdoelstellingen in gevaar brengt. Daarom kunt u bij ons ook terecht voor service en onderhoud.

Door service en onderhoud van uw machines en systemen zorgen wij voor een continue inzet hiervan. Het deskundig personeel van Van der Sluis Agri werkt met gespecialiseerd gereedschap, een waarborg voor een kwalitatief hoogstaand onderhoud van uw machines en systemen. Ongeacht waarmee u werkt.

Met de ToerBoertieker gaat Van der Sluis Agri nog een stap verder. De ToerBoertieker biedt een combinatie van een mobiele werkplaats, service en onderhoud op locatie en een bezorgservice aan huis door een van onze melkwinningsspecialisten. Eén keer in de zes of acht weken is de ToerBoertieker ook bij u in de buurt voor eventuele vragen en problemen.

Sinds 2002 zijn wij ook officieel gecertificeerd om uw machinepark en tractoren te keuren. De keurmeesters zijn speciaal opgeleid voor maximale veiligheid. Als COM-/VCA-keuringsbedrijf zijn wij gecertificeerd volgens de Veiligheids Checklist Aannemers.

Storingsnummer (buiten kantoortijden): 038 - 344 6441
Storingsnummer voor automatisch melken: 088 - 11 81 600

Meer Agri